top of page

Over Milan

image_6483441 (2).JPG

Milan studeerde Theater aan het Rijn IJssel College in Arnhem. In 2019 studeerde hij af met zijn productie Alleen maar liefde. Zijn loopbaan begon in 2014 bij een jongeren productie van Toneelgroep Oostpool genaamd Baal, geregisseerd door Timothy de Gilde. Baal werd in 2015 uitgenodigd voor het Bürgerbühne Festival in Mannheim. Baal won er de Mannheimer Buhnenbrett, voor de beste enscenering van een klassieker.

Hier begon voor hem de liefde voor het theater. Voordat hij begon met studeren speelde hij nog twee seizoenen bij Theatergroep Drift uit Arnhem. Hier speelde hij Het Noorderkwartier van Alex van Warmerdam.

Tijdens zijn tijd op het Rijn IJssel College vertolkte Milan verschillende rollen zoals Cry-Baby uit de gelijknamige musical , Oom Wanja uit Oom Wanja van Anton Tsjechov, Semjon Semjonovic uit De Zelfmoordenaar van Nikolaj Erdman. Hij speelde mee in voorstellingen van Maikel Veerman en Yvet Verboon, beiden in opdracht van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Tussendoor maakte hij nog een kort uitstapje naar de opleiding Muziektheater op ArtEZ Hogeschool voor de kunsten. Daar maakte hij samen met zijn klas de voorstelling Werkplaats/STEVE REICH.

In 2019 studeerde hij af aan het Rijn IJssel College met zijn voorstelling Alleen maar liefde, geregisseerd door Sebastiaan Bredenoord.

Op muzikaal gebied speelde Milan zo’n twee jaar in The Achievement een pop-band samen met Thijs Esselink en Rens Blonk. In 2014 brachten zij hun eerste single uit Just a Little. Helaas stopte het drietal kort na het uitbrengen van deze single. Milan vervolgde zijn weg samen met Lennaert Boelens. Ze schreven verschillende Nederlandstalige kleinkunst nummers. Deze brachten ze nooit officieel uit. Wel werden Leugens en Café ’t Moortgat gebruikt in de shortfilm Waanzinnig geregisseerd door Berend Teunissen. Heden ten dage is Milan vooral te zien als soloartiest. Hij schreef verschillende liedjes, waarvan ‘Verlaten theater’ de meest recente is.

 

Milan was bij meerdere films van Berend Teunissen betrokken, zijn eerste samenwerking met Berend was in 2015 in zijn eerste shortfilm Beroemd. Daarna speelde hij nog mee in de shortfilm Hemels. Ook was hij twee maal te bewonderen op het grote scherm aan de John Frostbrug te Arnhem tijdens de Bridge to Liberation Experience, beide keren geregisseerd door Victor van Vloten.

bottom of page